Община Бургас е отличена за иновативната платформа Smart Burgas на Годишните награди за ‎значими бизнес постижения BALKAN BUSINESS AWARDS 2024

Управителят на „Иновационни системи-Бургас“ ЕООД Даниела Алексиева и Заместник-кмета на Община Бургас Станимир Апостолов взеха участие в дeсетото издание на Годишните награди за ‎значими бизнес постижения BALKAN BUSINESS AWARDS 2024. Община Бургас получи награда в Категория „Голяма община с принос в развитието на бизнеса 2024“. Тази категория отличава усилията на местната власт в развитието на регионалната икономика, за цялостен и холистичен подход към иновации – създаване на благоприятна, привлекателна и устойчива среда за граждани и туристи.

Община Бургас е отличена за иновативната платформа SmartBurgas, която цели да подобри качеството на живот на гражданите и гостите на града, чрез прилагането на интелигентни технологии. SmartBurgas представлява интегрирана платформа за мониторинг, която спомага за прозрачността и улеснява контрола и организацията на услугите в града. Платформата е разработена и се поддържа от „Иновационни системи-Бургас“ ЕООД, който е технологичен партньор на Община Бургас.