REMOTION FEST BURGAS СЪБРА ДИГИТАЛНИ НОМАДИ И ИТ СПЕЦИАЛИСТИ КРАЙ МОРЕТО

Бургас бе домакин на първия по рода си Remotion Fest Burgas, който събра дигитални номади, фрийлансъри и ИТ специалисти. Организатори на събитието са Община Бургас и общинското търговско дружество „Иновационни системи“ ЕООД.
Remotion Fest Burgas се проведе между 21 и 25 юни 2023г.
Международни лектори от Португалия, Франция, Германия, Испания, Ирландия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция, Нидерландия и Румъния споделиха своя опит пред аудиторията.
В програмата включва две части – конферентна и развлекателна. Конферентната част се осъществи в Конгресен център – Бургас.
Презентациите бяха както с технологична насоченост, така и с фокус върху предизвикателствата пред хората, които работят отдалечено. Проведоха са семинари, обмяна на практики, уъркшопове, споделяне на лични истории.
Участниците имаха възможност да посетят местните забележителности, да участват в различни активности, да се запознаят с възможните места за работа на открито и закрито, за да усетят духа на Бургас и да припознаят града, като място за отдалечена работа занапред.
Фестивалната зона за срещи бе разположена на плажната ивица, непосредствено до Конгресния център.
Фестивалната зона включваше къмпинг, място за релакс, сцена, открит бар и други. За онези, които желаеха да движат проектите си от морския бряг, бе осигурена интернет свързаност и работни кътове на закрито. Предвидени бяха още зона за дискусии, зона за вдъхновители, АРТ зона и зона за спорт.
Remotiоn fest Burgas е резултат от целенасочената политика на Общината да привлича млади хора към града. Целта на фестивала бе да събере дигитални номади, фрийлансъри и хора, които са в отдалечен режим на работа.
Фестът е платформата – идеалното място за среща на хора с подобно мислене и начало на работа в мрежа, за вдъхновяване на нови идеи, за намиране на някой, с който да може да бъде създадено сътрудничество.
Remotion Burgas Fest e преживяване- комбинацията от умело подбрани лекции, уъркшопове, арт зона, глемпинг зона, плажни партита и концерти. Малко са местата, на които всичко това може да се съчетае с посрещане на изгрева от морския бряг.