Академия за квалификация и преквалификация на кадри за бизнеса в Бургас

От следващата година „Югоизточен дигитален иновационен хъб“ в Бургас открива академия с 19 специалности за квалификация и преквалификация на кадри за бизнес.

„Тази академия ще работи по поръчка на самите компании. Всички специалности са обсъдени с представители на едни от най-големите фирми, които развиват дейността си в града. Обученията ще бъдат насочени главно към обявените свободни работни позиции. Наскоро Община Бургас направи много подробно проучване на ИТ сектора. Данните, които имаме, показват, че само през последната година 40 компании са стартирали работа в Бургас, а свободните работни места в тях са повече от 350. Това ни дава надежда, че академията ще има сериозна роля при качествената подготовка на кадрите“. Това обяви пред БТА Петко Георгиев, председател на „Югоизточен дигитален иновационен хъб“ (Digihub) и на „Клъстер за информационни и комуникационни технологии“ (ИКТ Клъстер Бургас)

Югоизточен дигитален иновационен хъб разкрива академия в подкрепа на работниците и бизнеса, съобщи председателят му пред БТА